Søk

KAESER har full kontroll på rapporteringen

Volumet er lite og avgiften lav. Likevel er det viktig for kompressorprodusenten KAESER å få full kontroll på rapporteringen gjennom samarbeidsavtalen med Norsk Dekkretur.

KAESER er en typisk aktør som opererer på siden av det vi tenker på som dekk- og motorbransjen. De produserer og selger ulike former for trykkluft- og kompressorprodukter, og sluttkunder er alt fra tannleger til byggeplasser. Bare et fåtall av disse produktene har luftfylte dekk. Likevel er det viktig for KAESER Kompressorer AS å være samarbeidspartner med Norsk Dekkretur.

– Vi signerte avtalen i april 2011. Siden det var Toll- og Avgiftsdirektoratet som administrerte avgiften, ble ordningen litt «fjern» for oss. Vi hadde ikke noe særlig forhold til den – verken antall eller beløp – for å være ærlig. Interne stikkontroller var tilfredsstillende, innrømmer kvalitetssjef Anne Gro Halvorsen.

God dialog med Dekkretur

Som såkalt QUSEM Manager i KAESER Kompressorer AS har Halvorsen ansvaret for å følge opp blant annet hvordan selskapet følger opp sine mål knyttet til miljø og energieffektivitet. Siden juni 2016 har bedriften rapportert direkte til Norsk Dekkretur.

– Nå har vi hundre prosent kontroll, og vet at rapporteringen er korrekt. Selvsagt er det også greit å få bekreftet avgiften umiddelbart. Vi har en god dialog og har følelsen av å være en kjent rapportør, selv om volumet vårt er lite og avgiften tilsvarende lav.

­

– Tror du det er lett for mange bedrifter og selskaper som opererer utenfor dekk- og kjøretøybransjen å glemme miljøforpliktelsene? 

­– Ja, det er jeg overbevist om. Når volumet er lite blir det liksom ikke så nøye, det er jo bare «lille oss». Jeg tror kanskje at de ulike bransjene er klar over forskriften og forpliktelsene, men velger å lukke øynene, sier Anne Gro Halvorsen.

– Vi må ta ansvar

Siden KAESER er et stort internasjonalt selskap og brand, forholder de seg til ulike standarder for gjenvinning og miljøforpliktelser i ulike land. Av den grunn har de også en systematisk tilnærming til dette på overordnet plan, og miljøhensyn og energieffektivitet er sentralt i strategien både for virksomheten og produktene de lager.

– Moderselskapet i Tyskland, samt alle datterselskaper er sertifisert etter miljønormen ISO 14001, forklarer kvalitetssjef Halvorsen.

– KAESERs produkter har en enestående energieffektivitet i drift, og er i tillegg fremstilt med et energiforbruk som holdes på et absolutt minimum. For KAESER betyr bærekraftig energibruk at energiforbruket er gjennomtenkt og minimert der det er mulig. Dette reduserer energikostnadene og hindrer negative miljøeffekter i tillegg å redusere CO2-utslipp. Vi er overbevist om at et godt miljø ikke bare er myndighetenes ansvar, men også alle bedrifter og hver enkelt av oss, avlsutter Anne Gro Halvorsen.

Til topp