Søk

Art of Recycling – kunst for nye perspektiver

Svensk Däckåtervinning har startet et kunst- og designprosjekt kalt "Art of Recycling". Dette er et konsept der de inviterer kreative mennesker, som kunstnere, til å fritt tolke dekkgjenvinning. Målet er å se ting fra et nytt perspektiv, noe som også er temaet for neste ukes åpning: "Endring av perspektiver".

Først ut inviterte de illustratøren Johanna Tham, som resulterte i tre spor: sirkulært, grafisk og landskap. Nedenunder får du se et utvalgt av verkene, med hennes (oversatte) tanker knyttet til dem.

Sirkulært

"Det sirkulære kan assosieres både med formen på hjulet og gjenvinningsprosesser. Her ønsket jeg å lage en leken, abstrakt fremstilling av veier, stier og strømninger. Jeg tenkte på materialer som forvandles til noe annet. Hjulet representerer bevegelse. De slyngende formene minner oss om å ta nye veier for å få nye perspektiver!"

Grafisk

"I designoppdraget ønsket jeg å jobbe med abstrakte motiver som åpnet for tolkning hos betrakteren. Utgangspunktene mine var "Endring av perspektiver" og "Nye muligheter". Forskjellige komponenter og materialer blir satt sammen for å fremheve forskjellige egenskaper. Nye muligheter oppstår når de tas fra hverandre og settes sammen på nytt."

Landskap

"Her tenkte jeg på sediment, lag og tid. De millioner av årene det har tatt for Moder Jord å skape ulike materialer som stål og gummi. De abstrakte landskapene skal minne oss om omsorgen for naturen og økologien."

Vi synes dette prosjektet er utrolig spennende, og Johanna Tham har virkelig satt dekkgjenvinning i et vakrere lys. Vi gleder oss til å se fortsettelsen!

Til topp